duminică, 8 octombrie 2017

Pastila roz se lansează la Galeria Întâlnirilor

Miercuri, 11 octombrie 2017, ora 19, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București) se va desfășura o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Seara va fi dedicată grupării satirice, joviale și indiferente de artă vizuală, intitulată Pastila Roz. Invitați: Marian Codrea, Beaver, Alexandru-Claudiu Maxim, Evenimentul se derulează sub egida Asociaţiei Naţionale pentru Arte Vizuale Contemporane.


Marian Codrea este artist vizual, liber-diletant. Născut la Negrești-Oaș, copilărit la Sighetu Marmației, cu Liceul de Arte absolvit la Baia Mare. În 2010 a început Facultatea de Arte in Timișoara unde s-a întâlnit cu Beaver si au format Gruparea Pastila Roz. În anii care au urmat, grupul a avut expoziția de debut in 2014, Un cuvânt pompos.
Domeniul principal de activitate este sculptura (deși pe site-urile de socializare nu se vede asta), însă, fiind artist vizual, interesele lui trec dincolo de această formă, de unde și experimentele video: o șuncă tăiată de hârtie; cașcaval care curge; cercuri.
A participat în cadrul expoziției Hypnotic Frames de la Milano cu lucrarea video Papercut, iar în 2015 a fost inclus în enciclopedia online "Un secol de sculptură românească". Descrierea spune că „Lucrările sunt pline de dramatism, umor, curaj si revoltă, având un ascuțit simt critic" și el îi dă dreptate.

Beaver este un artist plastic, liber diletant, copilărit prin Chișineu-Criș. A făcut liceul de Artă „Sabin Drăgoi” la Arad în cadrul secției de grafică, iar facultatea, la Timișoara, tot la secția de grafică, de șevalet, NU design; nu știe să lucreze pe calculator. În anul 3 înainte de licență s-a lăsat de facultate, preferând să-și investească banii strânși pentru restanțe într-o expoziție – mai exact, în expoziția de debut a grupului Pastila Roz, format de el și Marian Codrea. Sosit la București, unde locuiește și lucrează în continuare, a început încetișor să își întindă aripioarele sub forma unei expoziții personale la Centrul de artă MORA. Nu îi place să fie numit grafician și scrie autobiografii la persoana a III-a pentru că așa i se pare mai cool.

Alexandru-Claudiu Maxim este artist media și performer. A plecat din Onești cu trenul până la București unde a terminat Facultatea de Comunicare și Relații Publice. A schimbat apoi macazul înspre masteratul de Teoria și practica imaginii la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii. Lucrează cu imaginea digitală, zonele principale de interes fiind video art, fotografie și GIF-uri. Când nu a stat cu ochii în ecran, a fost performer la evenimente precum Zoopera sau ArtSPA, coordonate de Irinel Anghel. Îi plac sporturile pe TV, dar nu ține cu nimeni.


instagram.com/pastilaroz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...