duminică, 3 decembrie 2017

Octavian Soviany citește din cartea „E noapte în Arhipelag” la Galeria Întâlnirilor

Miercuri, 6 decembrie 2017, ora 19, la Gallery (str. Leonida nr. 9-11, București) se va desfășura ediția 100 a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Cu această ocazie poetul Octavian Soviany va lectura fragmente din cea mai recentă cartea a sa „E noapte în Arhipelag”, apărută la Editura Paralela 45. Invitat: Octavian Soviany. Evenimentul se derulează sub egida Asociaţiei Naţionale pentru Arte Vizuale Contemporane.

„Poezia de dragoste este cea mai riscantă dintre formulele poetice, este zona în care mari poeți au ratat deoarece limita dintre sublim și penibil este atât de fină încât devine, de multe ori, insesizabilă. Cât despre poezia de dragoste „jucată”, construită, nesinceră, aceea este cu atât mai periculoasă cu cât este sesizabilă și necreditabilă de la prima lectură. Jocul de-a poezia cu sentimentele vii pe masă este de obicei de ocolit, Octavian Soviany însă dă în „E noapte în Arhipelag” măsura unui mare poet. Nu că asta nu se știa, dar confirmarea este mereu surprinzătoare.” - Cosmin Perța.

Octavian Soviany (n. 1954, Braşov), a publicat volumele de poezie „Cartea lui Benedict”, „Scrisori din Arcadia”, „Alte poeme de modă veche”, „Dilecta”, „Pulberea, praful şi revoluția”, „Călcâiul lui Magellan”, „Adda” și romanele „Arhivele de la Monte Negro”, „Viaţa lui Kostas Venetis”, „Moartea lui Siegfried”, „Năluca”, „Casa din strada Sirenelor”. Pe lângă acestea a mai publicat teatru, critică şi traduceri din poezia universală. A obţinut mai multe premii literare şi a fost tradus în Spania, Bulgaria şi Slovenia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Căutați «gleTierra» lui Aurel Tar la ICR

Vă recomand un eveniment cu adevărat inedit - expoziția de pictură «gleTierra», semnată de artistul vizual Aurel Tar și care este găzdui...